De onderwerpen van Waterdicht!?:

Duurzaam watergebruik
Op welk knopje van het toilet druk je eigenlijk wanneer je de kleine boodschap hebt gedaan?
Een pratende wc geeft je het antwoord.. verbazend hoeveel mensen dit niet weten!
Draai je die kraan niet dicht tijdens het tandenpoetsen! Til maar eens een gewicht op die net zo zwaar is als al het water dat je verspilde! Bij duurzaam watergebruik kijken we in de badkamer, de keuken, het toilet en naar de regenwaterafvoer.

De GROTE en kleine waterkringloop
We onderscheiden de grote waterkringloop (de waterkringloop van de wereld) en de kleine waterkringloop (rioolwaterzuivering en drinkwaterzuivering).
De grote waterkringloop wordt geïllustreerd door een grote maquette met echt stromend
water! Met dammetjes kunnen de kinderen de waterstroom verleggen zodat de uiterwaarden overstromen en ook kun je zien hoe de kribben in de rivier de waterstroom verbeteren voor de scheepvaart. Test dat zelf maar eens met een bootje!
Ontdek vervolgens de werking van de kleine waterkringloop in de ronde tafelpuzzel. Ga IN de ronde tafel staan en maak samen de puzzel om je heen af!

We gaan kijken naar waterschaarste in andere landen zoals Ethiopië en de kinderen gaan zelf ervaren hoe het zou zijn om 6 kilometer per dag te moeten lopen voor 6 liter water (6 x 6).
(We laten ze nog net geen 6 kilometer lopen).

We gaan op een leuke interactieve manier in op de rioolwaterzuivering en de drinkwaterzuivering. Kinderen leren de processen te begrijpen met reuzenzenuwspiralen

Waterplaneet: Waar komt water vandaan? Hoeveel zoetwater is er? Welke invloed heeft water op de natuur? Hoe zit het met de klimaatverandering? Uit hoeveel water bestaan wij? En ook kijken we naar vele soorten waterdieren. Een serie fantastische interactieve panelen zullen jong en oud bezighouden en verbazen.

Ook gaan we in op de watervoetafdruk met een leuk en leerzaam spel waar je leert hoeveel water het eigenlijk kost om bijvoorbeeld een sinaaspappel te produceren en hoe kun jij zelf je watervoetafddruk verminderen?

Ook is er een heus waterlaboratorium waar kinderen in witte jassen allerlei proefjes met water kunnen doen. Door te experimenteren leren ze de fysische eigenschappen van water kennen en leren ze over drinkwaterzuivering.

Nog meer foto's zien op locatie? Klik op onze facebook pagina. KLIK HIER


Leeftijd: Doelgroep primair 8 - 12 jaar, maar ook geschikt voor de eerste twee jaar van het voortgezet onderwijs. Door vele aanvullingen tevens geschikt voor gezinnen!

Vloeroppervlak: 80 - 120m².

€ 4500,-  excl. 21% BTW  3 mnd  incl. transport, opbouwen en afbouw*

* Vanwege de grote afstanden moeten we voor onze Vlaamse klanten helaas een kleine toeslag rekenen, de hoogte van dit bedrag hangt af van de afstand en grootte van de tentoonstelling. Neemt u hiervoor alstublieft contact met ons op.                                        
Inclusief banner van 4 x 1 meter en rolbanners!
Waterdicht?! Is een leuke, leerzame en vooral zeer interactieve tentoonstelling die we hebben gebouwd op verzoek van vier Milieu Educatie Centra van het Provinciedomein West-Vlaanderen, om breed in te gaan op dit belangrijke onderwerp. Speel en leer over watergebruik, de grote en kleine waterkringloop, de eigenschappen van water, water in de natuur, waterschaarste, waterzuivering en nog véél meer!

Nu nóg geschikter gemaakt voor een breed publiek dankzij nieuwe items in 2017:
* Zoekkaart Sloot vol geheimen: zoek en herken kleine waterdieren.
* Interactief vissspel De visvijver: vis verschillende soorten vissen, watervogels & zoogdieren op
   op en plaats ze over het juiste silhouet in de grote afbeelding.
* Stoepkrijtplaten WNF Geef het koraal kleur: ontwikkeld voor de
   landelijke actie WNF-Rangerclub.  (door ExpositieRent uitgevoerd en op aanvraag meegeleverd)
* Zoek de 10 verschillen: grote getekende vijver met 10 verschillen.
                                           WATERDICHT?!
ExpositieRentl_ogo_1
ExpositieRent_logo_2
ExpositieRent_logo_3
ExpositieRent_logo

Watertentoonstelling Waterdicht!?