Tentoonstelling Duurzaamheid
Duurzaam bouwen; hier gaan we in op energiebesparende technieken om uw huis duurzaam te verwarmen, isoleren en ventileren. Verder gaan we in op het concept passief bouwen/energieneutraal bouwen of renoveren, earthships en zoeken naar warmtelekken.

Duurzaam huishouden; gaat onder meer over het gebruik van ecologisch verandwoorde schoonmaakmiddelen tegenover schadelijke middelen, afvalscheiding en recycling. Verschillen tussen diverse soorten verlichting, waterbesparing en meer..

Duurzame bio industrie & landbouw; gaat over duurzaam en minder duurzaam geteelde groenten, fruit, vlees en vis. Biologische landbouw en gebruik van biogas. Natuurlijke en schadelijke bestrijdingsmiddelen. Oplosmiddelen en oplosmiddelen-vrije verf.

Duurzame energie; gaat kort in op de verschilende vormen van schone energie opwekking. Maak kennis met de zonneboiler en normale zon, wind en water energie. Koude en warmte opslag in de grond. De HR ++, HR-e ketel en meer..

Voor kinderen is de tentoonstelling informatief door middel van doen & ontdekken, maar er is ook wat nadere achtergrond informatie beschikbaar.
Het opdrachtenboekje omvat een speurtocht door de tentoonstelling. Spelenderwijs ontdekken kinderen de onderwerpen en achtergronden van de tentoonstelling.

Naast hoofdblokken waaruit de tentoonstelling is opgebouwd staan er nog diverse andere leuke items in de tentoonstelling zoals ‘De Energieman’. Deze krachtpatser geeft uitleg over de werking en het gebruik van infrarood licht als warmtebron.
Er is een leuk fotobord en een proefopstelling m.b.t. zonne-energie (PV-panelen) en zonnecollectoren.
Doe energieproefjes in een jeugdlab! Experimenteer met zonne-energie, ervaar energieverbruik, de werking van de zonneboiler en meer!

Doelgroep:
9 jaar en ouder, ook geschikt voor het voortgezet onderwijs en volwassenen.

Vloeroppervlak: 80 - 120 m˛

€ 4000,-  excl. 21% BTW  3 mnd  incl. transport, opbouwen en afbouwen*
"De oppervlakte van de aarde is eindig, grondstoffen kunnen opraken en de opnamecapaciteit van de atmosfeer en onze natuurlijke omgeving kent haar grenzen.
Hoe wij met de aarde omgaan bepaald dus of er nog iets over blijft voor toekomstige generaties." (Citaat Wikipedia)

De kern van de tentoonstelling bestaat uit een serie hoofdblokken met aan vierzijden informatie over duurzaamheid in de brede zin van het woord. Interactiviteit speelt een belangrijke rol. Dit wordt ondersteund door vele elektrospellen, voelgaten, geurkastjes & geluidkastjes, schuiven en draaicirkels. Iedereen maakt op een leuke manier kennis met de hoofdonderdelen Duurzaam bouwen, Duurzaam huishouden, Duurzame bio industrie & landbouw, Duurzame energie.
expositie_duurzaamheid_1
expositie_duurzaamheid_2
expositie_duurzaamheid_3
expositie_duurzaamheid_4
expositie_duurzaamheid_5
expositie_duurzaamheid_6
expositie_duurzaamheid_7
expositie_duurzaamheid_8
expositie_duurzaamheid_9
expositie_duurzaamheid_10
tentoonstelling_duurzaamheid_1
tentoonstelling_duurzaamheid_2
tentoonstelling_duurzaamheid_3
tentoonstelling_duurzaamheid_4
tentoonstelling_duurzaamheid_5
tentoonstelling_duurzaamheid_6
tentoonstelling_duurzaamheid_7
tentoonstelling_duurzaamheid_8
tentoonstelling_duurzaamheid_9
VANAF 2019 INCLUSIEF NIEUW ITEM: GASLOOS & DUURZAAM WONEN
(item hier ook los te huur)
* Vanwege de grote afstanden moeten we helaas voor onze Vlaamse klanten een toeslag rekenen, de hoogte van dit bedrag hangt af van de afstand en grootte van de tentoonstelling. Neemt u hiervoor alstublieft contact met ons op.
                              GASLOOS & DUURZAAM WONEN EXPERIENCE
Fotocredit & copyright voor dit item: Marcel Jurian de Jong
Locatie: Duurzaamheidscentrum Assen (2019)
ExpositieRentl_ogo_1
ExpositieRent_logo_2
ExpositieRent_logo_3
ExpositieRent_logo

Tentoonstelling Duurzaamheid