Wanneer een groep kinderen het bos in komt rennen om een vlinder te vangen trappen ze Pim de Pissebed bijna dood!
Pim denkt dat zijn laatste uurtje geslagen heeft maar vlak voor het zover is betoverd een beschermer van het bos de kinderen, die direct kleiner en kleiner worden en uiteindelijk niet veel groter zijn dan Pim de Pissebed zelf.
Pim vertelt de kinderen over zijn leven en leert de kinderen van alles over de kleine dieren om hem heen..
De kinderen ontdekken dingen die ze nooit hadden verwacht.. zo blijkt de pissebed geen insect te zijn maar, familie van de krab, de kreeft en de garnaal! Ook heeft hij geen longen maar heeft hij kieuwen en draagt hij een druppeltje water met zich mee onder zijn schild!

Het verhaal rond Pim de Pissebed bestaat uit een voorleesverhaal met prachtige aquarellen en word tevens aangeboden als filmpje. Na het verhaal kunnen de kinderen onder begeleiding van ouders of in groepen met school via een speurtocht met een opdrachtenboekje de tentoonstelling doorlopen.
Kriebelbeestjes is gebouwd volgens een vernieuwend concept met de volgende kenmerken:
· Achtergronden die detailrijk en uitbundig zijn geschilderd. Kinderen voelen zich klein tussen grote geschilderde dieren, een groot 3-D model van een pissebed en grote bladeren en bloemen. Véle honderden uren hebben kunstenaars, studenten en allround medewerkers paneel voor paneel beschilderd en is er steeds gelet op nauwkeurigheid van de anatomie van de geschilderde dieren.
· Geschilderde dieren wisselen zich af met prachtige foto's uitvergroot op macro niveau.
· Hoge educatieve waarde. Kinderen leren over de bijzondere leefwijze van de verschillende dieren: Over hun voortplanting, metamorfose, voedsel, leefomgeving en bijzonder gedrag.
· Normen & waarden, moraal: In de tentoonstelling Kriebelbeestjes wordt de waarde van het leven benadrukt. Pim de Pissebed leert de kinderen dat de dieren "vanmorgen niet zijn opgestaan om vandaag dood te gaan". De kinderen leren dat de kleine dieren om hen heen echt bijzonder zijn, dat zij een plaats hebben op deze wereld en dat zij allemaal een rol in de natuur vervullen.
· Doe & ontdek tentoonstelling, met onder meer: Tientallen omklapbordjes en JA/NEE spelletjes, vier grote draaicirkels, negen pratende dieren, een groot elektrospel om te leren van de mierenhoop en diverse voelgaten is Kriebelbeestjes absoluut de meest interactieve kindertentoonstelling tot nu toe.
· Met vele omloopblokken, losse leerzame spellen en zuiltjes, een verlengde klimtoren met kruipgang met blacklight en lichtgevende dieren, terrarium, vlinderkast en vele losse items heeft Kriebelbeestjes! genoeg materiaal om een ruimte van 80 - 100 m²  te kunnen vullen!
______________________________________________________________________________________________________________________________
ExpositieRent
Maurits Middelham
 
Kamervoort 45 a
6687 LC Angeren
Nederland
Tel: +31 (0) 6 42736175
Email: info@expositierent.nl    
       
Presentatieboek
Heeft u serieuze interesse in het huren van één van onze tentoonstellingen, dan kunt u bij ons een rijk geïllustreerd presentatieboek aanvragen waarin bijna alle tentoonstellingen zijn opgenomen. Het presentatieboek is bijzonder handig om tijdens vergaderingen te overleggen en om als inkijkexemplaar op tafel te leggen zodat uw medewerkers ideeën voor nieuwe projecten op kunnen doen. U vraagt een klapper aan door een mailtje te sturen.
In de gloednieuwe tentoonstelling KRIEBELBEESTJES leren de kinderen over insecten, slakken, spinnen en meer! KRIEBELBEESTJES is vanaf 12 september 2013 te zien in het Milieuhuis te Spijkenisse.
______________________________________________________________________________________________________________________________
ExpositieRentl_ogo_1
ExpositieRent_logo_2
ExpositieRent_logo_3
ExpositieRent_logo